Biografie

persoonlijke omschrijving Debby Rijvers

Debby Rijvers, geboren 16 mei 1979 te Breda. In haar vroege jeugd wilde ze boswachter worden en was vaak te vinden in de natuur. Niet bepaald een poppenmeisje, maar meer interesse in dieren, planten en vooral buiten zijn. Ze gaf planten zelfverzonnen namen zoals bitterkoekjesplant en kaneelboom en via het Mileu Educatief Centrum van de plaatselijke kinderboerderij kwam ze terrecht bij het IVN (Instituur Voor Natuurreducatie) waar ze deelnam aan allerlei activiteiten. Ze was ook graag met haar handen bezig en de opleiding tot hovenier was dan ook een schot in de roos. Tegen het eind van de opleiding had ze zoveel opdrachten en plezier in wat ze deed dat in plaats van het volgende schooljaar te starten op Hogeschool van Hall Larenstein ze besloot haar eindexamen project, een uitgewerkt bedrijfsplan, te verwezenlijken.

1 mei 1999 starte zij onder de naam ieljos tuinontwerp wat een tijd later veranderde in Debby Rijvers Tuinontwerp. Toen ze in 2001 door lichamelijke klachten moest stoppen met de uitvoerende werkzaamheden heeft ze zich toegespitst op ontwerpen. Dagelijks is ze bezig zich te verdiepen in de laatste trends en noviteiten op tuin gebied. Haar lichtelijke O.C.D. combineert ze met een dosis humor en gebruikt ze als positieve eigenschap door ieder aspect van het tuinontwerp te overdenken tot het ultieme plan op tafel ligt. De wens van haar opdrachtgevers staat centraal en vult ze aan met haar kennis en ervaring passend bij de opdracht.

De beste omschrijving van haar werk en wat haar het meest onderscheidt van haar collega ontwerpers is dat ze niet alleen een prachtig plan maakt maar een tuinontwerp weet te creëren wat u doet thuiskomt in uw eigen tuin.

“Aanstekelijk enthousiast, integer, perfectionistisch, groot empathisch vermogen en oog voor detail zorgen ervoor dat zij exact de juiste style weet te creëren en maakt haar een van de meest toonaangevende tuinontwerpers van de regio.”